Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Március2021 ÁprilisMájus
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Keresés
Impresszum
Jogi nyilatkozat
Adatvédelem
Hírlevél
Közzétételi lista
Szerződések
Partnerek
Partnerek
Támogatók
Támogatók
DOKUMENTUM FILMKLUB

Tisztelt Látogatóink!


Bízunk benne, hogy február 1. után ismét a megszokott rendben folytatódhatnak a Cserepesház programjai. Amennyiben azonban az ezt tiltó járványügyi rendelet még érvényben lesz, sajnos ezt a programot sem tudjuk megtartani. Ezzel kapcsolatban kérjük figyeljék honlapunkat, illetve az aktuális híradásokat.

 

Február 26. (péntek) 19.00 órától

CSAK CSALÁDRÓL NE

 -magyar dokumentumfilm, 52 perc, (2019)

 Rendező: Kis Anna

 A nehézsorsú fiatalokkal foglalkozó iskolában hiába a második esély és az egyénre szabott figyelem, valami hiányzik.  Egy szívet melengető, kölcsönös tanulási folyamatot követünk végig a filmben, amely során a diáktréning vezetésére vállalkozó, mindig lelkes Ági néni és a kiégési szindrómából épp felépült Sanyi bá épp olyan ingoványos talajon lépked, mint maguk a gyerekek.

  

Március 26. (péntek) 19.00 órától

EMMI NÉNI CSODÁLATOS ÉLETE

 -magyar dokumentumfilm, 60 perc, 2019

 Rendező: Száraz Eszter

 A film krónika a 20. századról egy derűs, mindig mosolygó 101 éves hölgy történetén keresztül bájjal, humorral, a hús-vér emberek valódiságával és a régvoltak hétköznapi drámáival. Kapocs a szüleinkhez, nagyszüleinkhez, dédszüleinkhez, az országhoz, a fővároshoz egy varázslatos hölgyön keresztül, aki egy 1945-ös porig rombolt Budapest-fényképet nézve is mosolyogva mondja: "Tudod, nem tragédiának, sokkal inkább csodának kell tekinteni azt, hogy ennyi minden megmaradt".

  

Április 23. (péntek) 19.00 órától

 MÁSUTT-A Korda testvérek

-dokumentumfilm 50 perc

Rendező: Pataki Éva

A három Korda-testvér élettörténete olyan, mint egy népmese. Egy távoli magyar tanyáról elindul három szegény fiú, és meghódítja a világot. A legidősebb testvér, Korda Sándor, a zseniális filmrendező-producer, aki Kellner Sándor Lászlóként született egy alföldi tanyán, és Sir Alexander Kordaként, az angol filmipar legendás alapítójaként hunyt el, kinek filmjeit az egész világ ismerte, és számtalan Oscar-díjra jelölték. Öccseivel szoros és gyümölcsöző volt a kapcsolata: a másodszülött, érzékeny Zoltánból többszörösen díjazott filmrendező lett, a legfiatalabb, Vince pedig Vincent Kordaként Oscar-díjas díszlettervező és jegyzett festő.

 

Május 14. (péntek) 19.00 órától

A GORDONKA HANGJA - PERÉNYI MIKLÓS

-magyar portréfilm, 50 perc, (2008)

Rendező: Mérei Anna

Perényi Miklós, a briliáns és nemzetközileg elismert magyar csellóművész 1948-ban, zenészcsaládban született. Rendkívüli tehetségét már hétéves korában felismerték és felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola cselló szakára, ahol Banda Ede tanítványa volt. A filmben Schiff András zongoraművész barátja beszélget vele.

 

A filmklub vendégeivel minden alkalommal Katona Zsuzsa dokumentumfilm rendező, a Filmklub vezetője beszélget.

 

Belépő: 500 Ft / fő

 

A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

 

 

DOKUMENTUM FILMKLUB
felnőttifjúságiVissza az előző oldalra