Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
November2022 DecemberJanuár
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Keresés
Impresszum
Jogi nyilatkozat
Adatvédelem
Hírlevél
Házirend
Partnerek
Partnerek
Támogatók
ÚJ! HOLDFÉNYTÜKÖR - MŰVÉSZETTERÁPIÁS KURZUS

Utolsó idei foglalkozás: december 12.

Első 2023-as foglalkozás: január 9.

A művészetterápia egy nagyon szelíd módszer. Mindenkinek annyit ad, amire éppen abban az élethelyzetben szüksége van. Lehet, hogy csak annyi történik, hogy jólesik az elvárások nélküli alkotás, és megtapasztaljuk, milyen az, ha elfogadnak úgy ahogy vagyunk, és így mi is könnyebben elfogadjuk magunkat.

Felszakadhatnak belső gátak, lehetnek aha-élményeink, támadhatnak felismeréseink. A pasztellkréta, az akvarell-festék, a montázstechnika, az agyag mind-mind más energiákat mozgósít, és érdemes figyelni arra, melyik milyen hatással van ránk.

A foglalkozásokon különböző képzőművészeti technikákat alkalmazunk, változatosan. Kréta, festék, montázs és agyag segíti a belső tartalmak felbukkanását. Az alkotásoknak nem kell a klasszikus értelemben szépnek lenni. Az elvárások nélküli szabad alkotás felszabadító. Elengedhetjük a megfelelési vágyunkat saját magunk felé is. Az alkotások előtt pedig a zenével és verssel kiegészített relaxáció segíti a belső képek felbukkanását, amit aztán papírra vetünk.

Ősszel a természet lassan, fokozatosan kezdi meg útját a kinyílásból, a bőségből a bezáródás, az elmúlás felé. Ha megfigyeljük, mi történik a fákkal, a növényekkel, és ráhangolódunk ezekre a változásokra, számunkra is könnyebb lesz megérteni a bennünk zajló lelki folyamatokat. Amikor őszi fát rajzolunk, arra reagálunk, mi hogyan viszonyulunk az elengedéshez, milyen érzeteket váltanak ki bennünk a sötétedő nappalok. A természetre hangolódva a művészetterápia eszközeivel el tudjuk érni, hogy tudatosabban figyeljünk magunkra, a változásainkra, és ez felszabadító, megkönnyebbülést hozó érzés.

A művészetterápiás csoportokba járók mind arról számolnak be, hogy belső folyamataik újra áramlani kezdenek, nyitottabbak lettek a változásra, hiszen nem kell mást tenni, mint együtt rezegni a természettel.

A művészetterápiás csoportfoglalkozáson mindenki egyéni, belső munkát végez, hiszen a relaxáció alatt és az alkotás közben flow állapot alakulhat ki, mely közben a külvilág elhomályosulhat. Ez nagyon intenzív, valódi munka. Az alkotás után pedig a csoport ereje ad hozzá rengeteget ehhez a munkához, hiszen a csoporttagok egyéni visszajelzést adnak a képekre, gondolatok, benyomások, érzések formájában.

Ezek azok a pillanatok, amikor lehetőséget kapunk arra, hogy a saját belső világunkra mások szemével pillantsunk, és meglássunk az ő szemükben valamit, amit magunktól nem vennénk észre. A művészetterápiás csoportfoglalkozásokon tehát nem a terapeuta elemez, és nem ad kész válaszokat. Nincs ítélkezés, és nem is a szép alkotások születése a cél.

Kaposi Ildikó vagyok, katarzisz komplex művészeti terapeuta , és két éve tartok rendszeresen csoportfoglalkozásokat, workshopokat. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a művészetterápia segíthet azzá válnom, aki valóban vagyok, és szeretném ezt az érzést másoknak is átadni. Szeretek figyelni, meghallgatni másokat, és hiszek abban, hogy az empátia vinné a legjobban előre a világot.

Szeptember 19-től minden második hétfőn 18.00-20.30-ig

Részvételi díj: 44 000 Ft / 8 alkalom, 12 000 Ft / hó

Jelentkezési határidő: szeptember 9.

Információ, jelentkezés: marama.posta@gmail.com

www.marama.hu

 

ÚJ! HOLDFÉNYTÜKÖR - MŰVÉSZETTERÁPIÁS KURZUS
felnőttVissza az előző oldalra