Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Április2022 MájusJúnius
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Keresés
Impresszum
Jogi nyilatkozat
Adatvédelem
Hírlevél
Házirend
Partnerek
Partnerek
Támogatók
Támogatók
IRODALOM ÉS ÖNISMERET

Kismamáknak, nagymamáknak, fiataloknak, időseknek!

Női létünk titkairól, párkapcsolatról, anyaságról, szerelemről, elengedésről, félelmeinkről, belső erőinkről, megküzdési lehetőségeinkről, elsősorban önmagunkról szerezhetünk új tudást és információt azon az irodalmi önismereti kurzuson, mely 2022. március 29.-től 2 hetente kedden 18h és 20h között indul a Cserepesházban.

Aki volt már az alkalmakon az tudja, hogy mindig egy-egy novella, vers vagy regényrészlet kapcsán (melyeket az irodalomterapeuta előre kiválaszt), a női lét különböző aspektusairól beszélgetünk, saját élmények megosztásával, strukturált játékos gyakorlatokkal megtűzdelve. A beszélgetések nem esztétikai jellegűek, hanem az irodalmi alkotás narratíváját (történetét) és szereplőinek gondolkodását, tetteit, tetteinek mozgatórugóját próbáljuk kibontani, természetesen közösen, az irodalomterapeuta kérdései és az általa vezetett strukturált, játékos gyakorlatok mentén. Ehhez kapcsolódnak a beszélgetés résztvevőinek saját, egyéni élményei, amelyek az olvasott szöveg hatására törnek (törhetnek) felszínre. 

Az önismereti célú irodalomterápia résztvevőinek természetesen semmi nem kötelező, így a csoportban való megszólalás sem, ahogy a saját élményt is csak önkéntesen "kell" megosztani másokkal. Lehet passzolni a kérdéseknél. Aki részt vesz egy ilyen 2 órás irodalmi alapanyagú beszélgetésen (és esetleg keveset vagy alig nyilvánul meg szóban) a csoportdinamika hatására mégis, mindenképpen önismereti felismerésekkel távozik, hiszen a legfontosabb célja ezeknek az alkalmaknak az az önismereti változás-fejlődés, ami belül,

 a résztvevő lelkében játszódik le.

 Mindenkit várok szeretettel 2022-ben!

Azt szeretném kérni, hogy aki tud jönni, az regisztráljon a kazsuka@gmail.com email címen, hogy tudjam, hányan leszünk, mivel 5 fő alatt és 14 fő felett nem hatékony a csoportmunka. 

Aki elszánja magát és eljön, bízom benne, jól fogja érezni magát.

 

A kurzust F. Katona Zsuzsa rendező, képzett irodalomterapeuta vezeti.

Részvételi díj: 2000 Ft / alkalom, 11.000 Ft / 6 alkalom

A csoport 5 fő jelentkezése esetén indul!

 Tervezett időpontok: március 29, április 12, április 26, május 10, május 24, június 7.

IRODALOM ÉS ÖNISMERET
felnőttifjúságiVissza az előző oldalra