Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Március2021 ÁprilisMájus
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Keresés
Impresszum
Jogi nyilatkozat
Adatvédelem
Hírlevél
Közzétételi lista
Szerződések
Partnerek
Partnerek
Támogatók
Támogatók
BEMUTATKOZÁS

Zugló a főváros egyik legsokoldalúbb, legszínesebb és méltán legkedveltebb kerülete. Varázsát éppen sokarcúságának, kivételes természeti értékeinek, és gazdag múltjának köszönheti. Ennek a gazdag múltnak a tárgyi, írásos és szellemi örökségét gyűjti, kezeli, kutatja és rendszeresen publikálja a 2004-ben létrejött Zuglói Helytörténeti Műhely, mely 2014-ben vette fel a lokálpatrióta, Samodai József nevét.

Gyűjteményünk, a tervszerű gyarapításnak, és a zuglóiak önzetlenségének köszönhetően  ma már 3054 db fotót, 1471 db kisnyomtatványt, 402 db képeslapot, és számos tárgyi emléket, egyéb dokumentumot őriz. Emellett több mint 600 kötetes könyvtárunk is a kutatók rendelkezésére áll.

A Műhely azon túl, hogy a kerület története iránt érdeklődők tudásbázisául szolgál, minden korosztálynak kínál helytörténeti programokat. Nagysikerű kiállításaink mellett rendszeresen szervezünk ismeretterjesztő előadásokat, városi sétákat, és múzeumpedagógiai foglalkozásokat.  Kiemelt feladatunknak tartjuk a kerület építészeti értékeinek dokumentálása és népszerűsítése mellett, a kerületben élt emberek mindennapjainak, az itt gyökeret eresztett intézmények, gyárak, iparosok emlékeinek az őrzését és bemutatását.

Továbbra is kérjük,  és nagy örömmel fogadjuk mindazoknak a jelentkezését, akik helyi vonatkozású dokumentumokkal, tárgyi emlékekkel, képes levelezőlapokkal és fotókkal rendelkeznek, és szívesen felajánlanák akár az eredeti példányokat, akár a digitális másolatokat Műhelyünk részére.

Várjuk továbbá azoknak a lokálpatriótáknak a jelentkezését, akik szívesen megosztanák velünk emlékeiket, a kerülethez kapcsolódó egyéni kutatásaikat, történeteiket.

Majkó Zsuzsanna

helytörténti műhely vezető

Bese Judit

helytörténeti munkatárs

BEMUTATKOZÁS
felnőttifjúságigyermekcsaládiVissza az előző oldalra