Tartalom szűrés
Témák
felnõttfelnõtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Április2024 MájusJúnius
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Keresés
Impresszum
Jogi nyilatkozat
Adatvédelem
Házirend
Partnerek
Partnerek
Támogatók
BEMUTATKOZÁS

Zugló a fõváros egyik legsokoldalúbb, legszínesebb és méltán legkedveltebb kerülete. Varázsát éppen sokarcúságának, kivételes természeti értékeinek, és gazdag múltjának köszönheti. Ennek a gazdag múltnak a tárgyi, írásos és szellemi örökségét gyûjti, kezeli, kutatja és rendszeresen publikálja a 2004-ben létrejött Zuglói Helytörténeti Mûhely, mely 2014-ben vette fel a lokálpatrióta, Samodai József nevét.

Gyûjteményünk, a tervszerû gyarapításnak, és a zuglóiak önzetlenségének köszönhetõen  ma már 3054 db fotót, 1471 db kisnyomtatványt, 402 db képeslapot, és számos tárgyi emléket, egyéb dokumentumot õriz. Emellett több mint 600 kötetes könyvtárunk is a kutatók rendelkezésére áll.

A Mûhely azon túl, hogy a kerület története iránt érdeklõdõk tudásbázisául szolgál, minden korosztálynak kínál helytörténeti programokat. Nagysikerû kiállításaink mellett rendszeresen szervezünk ismeretterjesztõ elõadásokat, városi sétákat, és múzeumpedagógiai foglalkozásokat.  Kiemelt feladatunknak tartjuk a kerület építészeti értékeinek dokumentálása és népszerûsítése mellett, a kerületben élt emberek mindennapjainak, az itt gyökeret eresztett intézmények, gyárak, iparosok emlékeinek az õrzését és bemutatását.

Továbbra is kérjük,  és nagy örömmel fogadjuk mindazoknak a jelentkezését, akik helyi vonatkozású dokumentumokkal, tárgyi emlékekkel, képes levelezõlapokkal és fotókkal rendelkeznek, és szívesen felajánlanák akár az eredeti példányokat, akár a digitális másolatokat Mûhelyünk részére.

Várjuk továbbá azoknak a lokálpatriótáknak a jelentkezését, akik szívesen megosztanák velünk emlékeiket, a kerülethez kapcsolódó egyéni kutatásaikat, történeteiket.

Majkó Zsuzsanna

helytörténti mûhely vezetõ

Bese Judit

helytörténeti munkatárs

BEMUTATKOZÁS
felnõttifjúságigyermekcsaládiVissza az előző oldalra