Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Augusztus2023 SzeptemberOktóber
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Keresés
Impresszum
Jogi nyilatkozat
Adatvédelem
Házirend
Partnerek
Partnerek
Támogatók
BEMUTATKOZÁS

Zugló a főváros egyik legsokoldalúbb, legszínesebb és méltán legkedveltebb kerülete. Varázsát éppen sokarcúságának, kivételes természeti értékeinek, és gazdag múltjának köszönheti. Ennek a gazdag múltnak a tárgyi, írásos és szellemi örökségét gyűjti, kezeli, kutatja és rendszeresen publikálja a 2004-ben létrejött Zuglói Helytörténeti Műhely, mely 2014-ben vette fel a lokálpatrióta, Samodai József nevét.

Gyűjteményünk, a tervszerű gyarapításnak, és a zuglóiak önzetlenségének köszönhetően  ma már 3054 db fotót, 1471 db kisnyomtatványt, 402 db képeslapot, és számos tárgyi emléket, egyéb dokumentumot őriz. Emellett több mint 600 kötetes könyvtárunk is a kutatók rendelkezésére áll.

A Műhely azon túl, hogy a kerület története iránt érdeklődők tudásbázisául szolgál, minden korosztálynak kínál helytörténeti programokat. Nagysikerű kiállításaink mellett rendszeresen szervezünk ismeretterjesztő előadásokat, városi sétákat, és múzeumpedagógiai foglalkozásokat.  Kiemelt feladatunknak tartjuk a kerület építészeti értékeinek dokumentálása és népszerűsítése mellett, a kerületben élt emberek mindennapjainak, az itt gyökeret eresztett intézmények, gyárak, iparosok emlékeinek az őrzését és bemutatását.

Továbbra is kérjük,  és nagy örömmel fogadjuk mindazoknak a jelentkezését, akik helyi vonatkozású dokumentumokkal, tárgyi emlékekkel, képes levelezőlapokkal és fotókkal rendelkeznek, és szívesen felajánlanák akár az eredeti példányokat, akár a digitális másolatokat Műhelyünk részére.

Várjuk továbbá azoknak a lokálpatriótáknak a jelentkezését, akik szívesen megosztanák velünk emlékeiket, a kerülethez kapcsolódó egyéni kutatásaikat, történeteiket.

Majkó Zsuzsanna

helytörténti műhely vezető

Bese Judit

helytörténeti munkatárs

BEMUTATKOZÁS
felnőttifjúságigyermekcsaládiVissza az előző oldalra