Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Március2019 ÁprilisMájus
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Keresés
Impresszum
Jogi nyilatkozat
Adatvédelem
Hírlevél
Veszíts el egy könyvet
Közzétételi lista
Partnerek
Partnerek
Támogatók
Támogatók
BUDAPEST ELLENSZÉLBEN

A Városért Egyesület - az Összefogás Zuglóért Egyesülettel közösen - kerekasztal-beszélgetését rendez „Budapest ellenszélben” címmel.

2019 őszén Budapest ismét választ. Fél év múlva eldől, hogy kik képviselik a budapestieket az itt élők bizalmából a fővárosban és a kerületekben. Olyan vezetők, akik minden esetben csakis a budapestiek érdekeit képviselik vagy olyanok, akik alárendelik magukat a kormány és a Fidesz akaratának. 

Gyakran mondják, hogy azért kell kormánypárti vezetőket választani, mert csak így működhet sikeresen egy önkormányzat. Ez azonban nem igaz. Elég, ha csak a fővárosra gondolunk: soha annyi érdeksérelmet nem szenvedett el Budapest, mint amennyit Orbán Viktor miniszterelnöksége és Tarlós István főpolgármestersége alatt. Ugyanakkor több budapesti kerület – például Zugló, Kispest vagy a XV. kerület fejlődése bizonyítja, hogy ellenszélben is lehet hasznos, érdemi, az ott élők mindennapjait segítő munkát végezni. Fejlesztések sora bizonyítja, hogy ellenzéki vezetésű kerületben is megvalósítható a sikeres várospolitika.

Hogyan lehetséges ellenszélben sikeresen kerületet vezetni? Hogyan lehet egyszerre képviselni Budapestet és az egyes kerületeket a Fővárosi Közgyűlésben? Hol vannak jó helyen a hatáskörök?

A rendezvény helyszíne a Cserepesház
1144 Budapest, Vezér utca 28/b.

 Résztvevők:

• Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere
• Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere
• Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere
A beszélgetést
• Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés tagja, az egyesület elnöke vezeti.

Az esemény Facebook-oldala: 
https://www.facebook.com/events/2137790196305610/

Véleménykutatásunkban a Facebookon ezúttal arra vagyunk kíváncsiak, hogy valóban csak akkor működhet sikeresen egy önkormányzat, ha a vezetője nem ellenzéki, hanem kormánypárti politikus? Válaszadás: ITT!

Regisztráció: avarosert.egyesulet@gmail.com.

Várunk minden érdeklődőt!

BUDAPEST ELLENSZÉLBEN
felnőttifjúságiVissza az előző oldalra