Tartalom szűrés
Témák
felnőttfelnőtt
ifjúságiifjúsági
gyermekgyermek
családicsaládi
Eseménynaptár
Szeptember2019 OktóberNovember
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Keresés
Impresszum
Jogi nyilatkozat
Adatvédelem
Hírlevél
Veszíts el egy könyvet
Közzétételi lista
Partnerek
Partnerek
Támogatók
Támogatók
ÚJ! ZSÍRÉGETŐ CARDIO2019. Október 24. csütörtök | 18:00

Alacsony intenzitású, kifejezetten zsírégető óra,

könnyen követhető aerobic alaplépésekkel, egyszerű koreográfiával. 

Csütörtökönként 18.00-19.00 óráig

Vezeti: Gyulai Edit Csoportos fitness instruktor

Részvételi díj: 6 500 Ft / 5 alkalom, 1 500 Ft / alkalom

Információ, jelentkezés: www.e3-fitness.hu

 

Alacsony intenzitású, kifejezetten zsírégető edzésforma, hagyományos aerobic alapokra építve! Tévhit, hogy az aerobic ugrálós, fárasztó, kifullasztó, követhetetlen edzés lenne! Éppen ellenkezőleg! 

Hogy mi is az aerobic és az aerob edzés? Szakirodalom szerint: az általános fittséget javító, fejlesztő, zenére csoportosan végezhető mozgásforma, ahol az edzés során a szervezet aerob terhelést kap. A szervezet nagy mennyiségű oxigén felhasználásával, elsősorban szénhidrátok, hosszabb időtartamú testmozgás esetén zsírok lebomlásából biztosítja az izmok számára a testmozgáshoz szükséges energiát. Aerob folyamat játszódik le viszonylag csekély vagy közepes intenzitású mozgás közben (pl. kocogás, úszás, biciklizés, aerobik, tánc), nincs lihegés vagy kifulladás. Az aerob testmozgás energiafelhasználás szempontjából gazdaságosnak számít, így a megfelelő folyadék és energiapótlás mellett viszonylag hosszú ideig fenntartható.

Az óra rövid bemelegítéssel kezdődik, majd talajon végzett, alacsony intenzitású aerobic alaplépésekből felépített cardio résszel folytatódik. Nem összetévesztendő a Step aerobic órával, itt nem használunk step padot! Az órák elején átvesszük, átismételjük, fokozatosan megtanuljuk az aerobic alaplépéseket, és ha ez már jól megy, felépítünk egy rövid, egyszerű (később akár már egy bonyolultabb, hosszabb) koreográfiát. Egyik tévhit, hogy az aerobic ugrálós edzésforma, ugyanis az aerobic alaplépések végezhetők alacsony intenzitással (csak lépés, nincs szökkenés vagy ugrás), illetve magas intenzitással (szökkenéssel vagy ugrással). Mivel minden alacsony intenzitású alaplépés végezhető magas intenzitással is, így mindenki saját igényei, képességei, napi erőnléte szerint alakíthatja edzését! Másik tévhit, hogy az aerobic koreográfia követhetetlen, hiszen az alaplépések megfelelő elsajátítása után egy egyszerű, kezdő koreográfia már nagyon könnyen megtanulható! Pár alkalom után pedig már egy bonyolultabb, hosszabb koreográfia sem fog gondot okozni!

Nagyon egyszerű, követhető, élvezetes cardio óratípus, alacsony intenzitás mellett a pulzus végig zsírégető zónában marad. Kortól és edzettségi szinttől függetlenül mindenkinek ajánlott edzéstípus: kezdők és idősebbek alacsony intenzitással, haladók akár magasabb intenzitással egyaránt végezhetik. Továbbá nagyon fontos a cardio edzés szervezetre gyakorolt hatása: a szív- és vérkeringési rendszer, valamint a légzőrendszer kapacitásának, terhelhetőségének fejlesztését is jelentősen szolgálja! Ráadásul az aerob sportok fokozzák az endorfintermelést, vidámak, boldogok leszünk tőle, a termelődő endorfin elmossa a fáradtságot és a fájdalmat, a teljesítmény újra fokozódik, és az agyban is érezhető a változás. Ez a hatás az edzés után órákkal is tart!

Az óra felépíthető az edzés teljes terjedelmében aerobic alaplépésekből és koreográfiából, de akár az óra második felében végezhetünk saját testsúllyal vagy különféle eszközökkel erősítő, izomtónus fokozó gyakorlatokat is. Az óra végén hatékonyan megnyújtjuk az edzés során használt, valamint a rövidülésre hajlamos izmokat.

ÚJ! ZSÍRÉGETŐ CARDIO
felnőttifjúsági


További időpontok:
2019. Október 31. csütörtök | 18:00
2019. November 07. csütörtök | 18:00
2019. November 14. csütörtök | 18:00
2019. November 21. csütörtök | 18:00
2019. November 28. csütörtök | 18:00Vissza az előző oldalra